• Flavin7

    Antioxidáns (polifenol) tartalma magas, ez által megvédi sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásai ellen..

  • Flavin77 Rost

    300.000 ml/L polifenol tartalma mellett képtelen a rák sejt burjánzani, ha megelőzésként fogyasztjuk..

  • Flavitaminok

    Beépülő vitaminok, Flavin7 hozzáadásával, ami az ásványi anyagok felszívódását segíti elő..

  • Bio-Aktív Csírák

    Több mint 30 féle bio aktív csírák előállításával gátoljuk sejtszinten a szervezetben levő degeneratív folyamatokat.

  • Gyermekvitaminok

    Gyerekek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, tehát rájuk gondolva állítjuk elő ellenőrzött készítményeinket.

Rendelés és info: 06/30/687-43-47

ORAC érték

ORAC érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC érték megmutatja az élelmiszerek antioxidáns tartalmát



Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt.

Az ORAC érték pontosan megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabadgyök pusztító és semlegesítő képességét.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.


ORAC érték - Élelmiszerek antioxidáns tartalma

MegnevezésORAC érték
C vitamin1.890
ORAC érték / 1000 mg
E vitamin1.350
ORAC érték / 1000 IU
MegnevezésORAC érték / 100 g
Aszalt szilva5.770
Acai Berry (Acai bogyó)3.800
Gránátalma3.307
Mazsola2.830
Fekete áfonya2.400
Földi szeder2.036
Kelkáposzta1.770
Tőzegáfonya1.750
Fokhagyma1.662
Méz1.640
Eper1.540
Spenót1.260
Málna1.220
Tök1.150
Kelbimbó980
Szilva949
Párolt spenót909
Brokkoli890
Cékla840
Avokadó782
Narancs750
Szőlő, piros739
Paprika, étkezési710
Cseresznye670
Kiwi610
Szárazbab503
Grapefruit495
Szőlő, fehér460
Veteménybab460
Hagyma450
Kukorica400
Karfiol385
Borsó, fagyasztott375
Burgonya300
Káposzta295
Sárgadinnye250
Banán210
Alma207
Répa200
Paradicsom195
Sárgabarack175
Őszibarack170


Napi javasolt ORAC egység

A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját is elérheti!

Az ORAC teszt forrása

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.