• Flavin7

    Antioxidáns (polifenol) tartalma magas, ez által megvédi sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásai ellen..

  • Flavin77 Rost

    300.000 ml/L polifenol tartalma mellett képtelen a rák sejt burjánzani, ha megelőzésként fogyasztjuk..

  • Flavitaminok

    Beépülő vitaminok, Flavin7 hozzáadásával, ami az ásványi anyagok felszívódását segíti elő..

  • Bio-Aktív Csírák

    Több mint 30 féle bio aktív csírák előállításával gátoljuk sejtszinten a szervezetben levő degeneratív folyamatokat.

  • Gyermekvitaminok

    Gyerekek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, tehát rájuk gondolva állítjuk elő ellenőrzött készítményeinket.

Rendelés és info: 06/30/687-43-47

Szőlőmag

„A mag emészthető tápanyagokban gazdag, koncentrált élelmiszer. Szerves anyagainak emészthetősége 80% fölötti. „ (Wikipedia)

Szőlőmag

A legértékesebb hatóanyagokat a szőlő magja és héja tartalmazza. A magban nagy mennyiségű ásványi só (pl. kálium) és nyomelem, illetve fontos antioxidánsok pl. OPC (oligomer-proantocianidin) és az egyik leghatékonyabb bioflavonoid, a resveratrol található. Ezen kívül még a magban megfigyelhető a maghéj alatt, a szőlőmag-olaj, fehérjék és egyéb nyomelemek, valamint C-vitamin, és más bioflavonoidok.
A szőlőmagban található antioxidánsok hatását, már 1969 óta tanulmányozzák Európában és az USA-ban.
Megállapítást nyert, hogy a szőlő magvaiból nyert bioflavonoidok (köztük a resveratrol) az egyik leghatékonyabb vegyület, amely képes ártalmatlanná tenni a szabadgyököket. A szabadgyökök a sejthártya átjárhatóságát jelentősen fokozzák, ennek következtében hatékonyan képesek károsítani a sejteket, így jelentős mértékben felelősek a korai öregedésért. Ezen kívül reakcióba lépnek a DNS-sel (a sejtek örökítő anyagával), így az egészséges sejtek újraképződése lehetetlenné válik. Ezek a folyamatok az idő előtti öregedésért és a daganatképződésért felelősek. A szabadgyökök képesek feltöredezni a kötőszöveti rostokat a szervezet különböző szerveiben (pl. a bőrben), amely ennek következtében rugalmatlanná és csökkent víztartalmúvá válik, durva és ráncos lesz. Ezek a folyamatok éppen ezért, ugyancsak a szöveti elfajulás (degeneráció) és sejtkárosodás irányába terelik a szervezetet.
Közismert, hogy Franciaországban különösen jelentős a vörösbor fogyasztása, amely rendszeres, mértékletes és hosszútávú, de ezzel együtt az is megdöbbentő, hogy a szív-, és érrendszeri betegségek előfordulási gyakorisága messze alatta marad az európai átlagnál. Ezt a jelenséget nevezzük francia paradoxonnak.
Az érelmeszesedésről már több mint másfélmillió tanulmányt tettek közzé a világon, de keletkezésének végső okát még mindig nem állapították meg. Ma már általánosan elfogadott vélemény az, hogy összefüggésbe hozzák az érelmeszesedést az emelkedett vérzsír szinttel. Az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) rakodik le az erek falára, és ez vezethet szívinfarktushoz, agyvérzéshez, memória zavarokhoz, stb.
Az USA, Franciaország, Kína és egyéb más országok tudósainak kutatásai bebizonyították, hogy a franciák által igen kedvelt vörös szőlőmagjában található antioxidáns, a resveratrol, jelentősen javítja a vérben a magas és alacsony sűrűségű lipoprotein arányát.

Hatásai:
  • A vér zsírszintjének optimalizálása.
  • Mint erős antioxidáns készítmény, csökkentheti az érelmeszesedés kockázatát.
  • Csökkentheti a sejtek elfajulásának kockázatát.
  • Általános egészségmegőrző szerepe lehet, megszabadíthatja a szervezetet a károsító szabadgyököktől.
  • Javíthatja a vér sejtjeinek normális működését, optimalizálhatja a kis erekben az áramlást, ezáltal a szöveti táplálást.
  • Fokozhatja a sejtek normális és egészséges működését.
  • Szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésére.
  • Védelmet nyújt a légúti-, és bélnyálkahártyának, hogy az allergénekkel szemben ellenállóak legyenek.
  • Elősegítheti az emlékezőképesség javítását, az öregedési folyamatok lassítását.
  • Növelheti a stresszel szembeni ellenállóképességet.
  • Kozmetikai szerként pozitívan hathat a bőr fiatalságának megőrzésére, ránctalanításra és regenerálásra.
  • Szinte valamennyi szervben előforduló gyulladás utáni helyreállítást kedvezően befolyásolja.